# Деактивація користувача в системі Public Health

<p class="callout warning align-center">**Обліковий запис користувача неможливо повністю видалити із системи, його можна позначити недіючим**</p>

Для того, щоб здійснити деактивацію облікового запису користувача треба дотримуватись наступних кроків:

1\. В меню обрати «Адміністрування», після чого у спадному списку натиснути на вкладку «Користувачі» та «Консультанти».

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/uRMimage.png)

2\. В переліку користувачів знайти потрібного консультанта та нажати на нього. Для швидкого пошуку можна скористатись фільтрами

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/Trtimage.png)

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/xJoimage.png)

3\. У верхньому лівому куті карти користувача натиснути на позначку **Недіючий**.

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/YdAimage.png)

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/wUzimage.png)

4\. Збережіть оновлення натиснувши «Зберегти».

![image.png](https://knowledge.phc.org.ua/uploads/images/gallery/2026-08/scaled-1680-/FLsimage.png)

Після збереження обліковий запис користувача буде **деактивовано**.

Для активації облікового запису треба прибрати позначку «Недіючий» і зберегти зміни.